Love
Direksjonen
Æresmedlem

Vilhelm Krag
Repertoar
Baldevin

"I FULL MUNDUR"

- Kong Christian i 100

Kong Christian IV oppe på sokkelen sin på scenen og, hvis du fører muspekeren over bildet, i "virkeligheten"
-Vi hadde ambisjoner om å spille for barn i jubileumsåret 2002. I et kreativt møte mellom Asbjørn Arntsen og DDS, en vakker januarkveld 2002, ble ideen unnfanget. Fem av distriktets skoler, Høvåg skole, Kringsjå skole, Strømme skole, Lovisenlund skole og Hellemyr skole, ble invitert til å bidra med 4.klassenes kreative barnehoders skrivearbeid, med følgende intro:
”Kong Christian IV kommer tilbake. Hvorfor? Statuen hans er borte! Hva skjer?……. ”

Resultatet lot ikke vente på seg. Allerede før påsken hadde barna skrevet sine bidrag – og det manglet så menn ikke fantasi i disse barns hoder.

Morten Liene og Olav Grendstad fikk i oppdrag å samle sammen trådene og lage en spillbar historie av det, og også ha regien på stykket. Torstein Andersen og Elin Nygård ble bedt om å lage melodi og sangtekster til historien.

Og medlemmer av Det Dramatiske Selskab spiller alle roller i historien, eller historiene. Fra kong Christian til politi og røver, deltakere på Quart-festivalen og alle andre som kunne bidra til å oppklare mysteriet.

For det er ikke småtterier Kong Christian IV skal møte av prøvelser under jakten på statuen sin. Alle de underlige og merksnodige skikkelsene han møter på sin vei…..
Vil de klare å hjelpe til med å finne den dyrebare statuen?...
Er den egentlig stjålet?... Er den til oppussing?.... Er den egentlig borte?....

Under den times lange forestillingen, kommer "forfatternes' " ubegrensede fantasier frem slik de er skrevet, utført i flere forskjellige former for teater, og innhyllet i morsomme rammer med musikk og sang. Det er bare å la fornuften og virkeligheten ta enpause, og nyte den absolutt frie fantasi!

Det Dramatiske Selskab satte opp stykket på biscenen i Agder Teater fra 12 september 2002.
Forestillingen ble spilt:
Torsdag 12. september,
Fredag 13. september,
Søndag 15. september,
Tirsdag 17. september
Onsdag 18. september
Torsdag 19. september

På scenen var :
Beate Møller-Stray, Grethe Bryn, Hege Enger, Rita de Frene, Inger Johanne Mæsel, Ole Martin Kyllo og Andreas Tag. Og dessuten musiker Torstein Andersen.

De første bildene er fra prøver
Regien tenker...   Fest for Christian Quart
Olav Grendstad og Morten Liene legger strategi   Rita, Beate, Grethe, Ole Martin, Inger Johanne og Hege danser
Er du min tipptipptipptipp ?   Stram litt på den så går det greit
Beate og Andreas snakker om gamle dager, mens resten av politikorpset ligger besvimt   Per Kullerud gir Torstein teknisk assistanse


I Full Mundur ble også satt opp på Rosegården Teaterhus' Søndagsscene den 19. januar 2003. Nedenfor er noen bilder fra den forestillingen, som ble meget gått mottatt av et ungt og engasjert publikum.

© Kristin Søvik   © Kristin Søvik
Andreas med buksa nede, til alles store fornøyelse. Beate ser rimelig fornøyd ut.   Grethe har noen bevingede ord å si til publikum, mens Beate hører etter.
© Kristin Søvik   © Kristin Søvik
Litt nifst under slosskampen på Flekkerøya.
Rita, Inger Johanne, Andreas og Ole Martin
  Andreas og Ole Martin skremmer med lyder