Ei blott til lyst

av Knud Erik Meyer Ibsen

Regi: Kristian Landmark
Oversettelse: Johannes Riiser Echholt

INTIMSALEN Kilden
10. – 12. og 15. – 18. november kl. 19.00

H.C. Andersens eventyr slik du håpte du aldri skulle se dem fremført

Komedie av Knud Erik Meyer Ibsen

Teatergruppen «Halvamatørene» (Hele stykket på halve tiden) er en broket gjeng som har spilt slitne farser blott til lyst i lokalmiljøet i en årrekke.

De bryr seg ikke nevneverdig om det kreative, noe de deler med sitt publikum, og premieredrammen er viktigere enn premieren. Dette skal imidlertid endre seg når Bjarne Bendixen melder seg inn og blir valgt som ny leder. Han ønsker å rive det han mener er ukultur, opp med roten.

«Halvamatørene» skifter navn til teaterforeningen «Ei blott til lyst», et navn som innbefatter den storpretensiøse regissørens visjon for kunstarten. Teater er ikke ren underholdning!

Det er så mye mer enn det, og det skal det være! Han havner på kollisjonskurs med resten av gruppen ettersom han har bestemt at de skal sette opp et potpurri av H. C. Andersens eventyr. Han har beordret åtte måneders prøvetid og selv gjort eventyrene om til haltende vers. Premieren nærmer seg minutt for minutt, og regissøren beordrer en panikkgjennomgang av andre akt. Snart skal det gå opp for ham at ingenting fungerer som det skal.

Og plutselig oppdager både regissør Bendixen og resten av teaterforeningen «Ei blott til lyst» at publikum har funnet veien til sine seter.

Johannes Riiser Echholt spiller Bjarne
Teaterforeningens ambisiøse og litt selvhøytidelige instruktør som også er skoleinspektør. Han har selv skrevet stykket og tåler ikke kritikk.

Stine Bryn spiller Line
Ensemblets unge yngling – og yndling. Det naturlige valget for alle prinsesseroller. Meget ambisiøs og litt naiv. Har et forhold til Ernst.

Grethe Aadland / Erna
Går fort litt i surr i replikker og roller med påfølgende nervøst blodsukker. Da er det bare sjokolade som hjelper.

Rita Mari De Frene/ Bente
Kostymedame og syerske. Har problemer med å få kostymene til å passe og mener hun har funnet grunnen til det hos visse personer.

Holm spilles av Ole Martin Kyllo
Teaterlagets rekvisitør og kremmer av yrke. Selv mener han at ingen forteller ham noen ting.

Ellen spilles av Beate Møller-Stray.
Gift med Ernst og vet å slå fra seg.

Ruth spilles av Gille Asbjørnsen.
Stykkets sufflør som egentlig skal være amatørskuespillernes gode hjelper. Er glad i det våte…

Ernst spilles av Jan Erik Heggland
Bankdirektør i det sivile liv og mener selv at han er et naturtalent innenfor de skrå bredder. Gift med Ellen, men har et forhold til Line.

Copyright © Det Dramatiske Selskab 2024 | utformet av MJAS.