Katten med støvlene

- Fire fulle hus -

Ensemblet på forestillingen samlet.
Stående fra venstre:: Tone Mæsel, Jan Erik Heggland, Amy Alicia Nilsen, Sigrid Bjørnaali, Jens Tollerød, Hilvi Eidjord, Jon Harald Balsnes (piano), Helene Skajaa, Johnny Askeland, Oshild Jacobsen, Grethe Aadland, Arne Hadland
Sittende i midten: Øistein Rosen, Kristin Mosfjell Rosen, Gunhild Langemyr. Brit Skajaa (i stolen), Beate Møller-Stray, Marianne Skjegstad
Sittende foran: Ole Martin Kyllo, Inger Johanne Mæsel, Vegard Øksendal  Maria Elise Thorkildsen, Fredrik Landmark. Marit Nodenes Heggland

Det Dramatiske Selskabet spilte «Katten med støvlene» i Intimsalen i Kilden i slutten av april 2024. Stykket bygger på ett av brødrene Grimms mest kjente eventyr med samme navn.

Skriverne forsøker å skrive ned den gamle møllerens testamente (Øisten Rosen, Kristin Mosfjell Rosen og Jan Erik Heggland) (Foto: Kilden)

Stykket handler om den gamle mølleren som forstår at han ikke har så lenge igjen av livet sitt. Han vil derfor skrive sitt testamente, men han lurer veldig på hvem av de tre barna hans som skal arve møllen etter ham. Resultatet blir at snille Anders bare arver familiens katt, og dermed må han begi seg bort fra barndomshjemmet sammen med katten. De to følgesvennene møter mange rare og spennende mennesker og dyr på sin vei, og noen ganger er det på nippet til å gå galt. Men det viser seg at katten både er oppfinnsom og lur, og den sørger for at alt ender godt, slik som det skal i et eventyr!

«Katten med støvlene» er dramatisert av Bjørg Øygarden, og Hans Inge Fagervik har satt musikk til forestillingen. Ole Martin Kyllo hadde regien. Musiker var Jon Harald Balsnes.  

Et møte mellom fine damer og fine menn: Jan Erik Heggland, Sigrid Bjørnaali, Arne Hadland og Amy Alicia Nilsen. (Foto: Rolf Kristensen)
Katten (Vegard Øksendal) stoppes av to vakter (Oshild Jacobsen og Grethe Aadland)
Katten, Andreas og prinsessa (Vegard Øksendal, Fredrik Landmark, Maria Elise Thorkildsen)
Andreas (Fredrik Landmark)
Applaus for alle de 20 skuespillerne på scenen (Foto: Karen Landmark)

Og kommentarene var udelt positive:

Jeg syns at katten med støvler var gøy. Det gøyeste var trollmannen. Han ble tryllet om til en mus, og så spiste katten med støvler han! Det rareste var de soldatene som ikke så slemmingene som var bak. Det fineste var at de sang. Jeg vil anbefale det til andre barn. Det var litt skummelt, men det var trollmannen som var i borga. Men det var mest gøy.
Jeg syns det fineste var at de giftet seg, Anders og prinsessa.
Holger (5 år)

Takk for en kjempefin opplevelse i går kveld. Så mange flinke og dyktige folk! Det var jo ikke en som ikke presterte! Og den som hadde sminka katten, burde ha ekstra applaus. Og så levende musikk, da! Dette må jeg bare anbefale. Takk igjen.
Hans Inge Fagervik (komponist)

«Katten med støvlene» er en barneforestilling, ja visst. Men minst like mye en forestilling for voksne, med sprø påfunn, vittig handling, morsomme karakterer og lenkende regi. Takk til alle de dyktige skuespillerne, og takk til Det Dramatiske Selskab som er tilbake i toppform. Dette var gøy!
Sissel (mormor)

Tusen takk for i dag, det var veldig gøy! Emilie 6 år syntes også det var kjempegøy. Hun hadde god kontroll da hun gjenfortalte deler av stykket til mamma Tonje etterpå.
Patrick (pappa)

Copyright © Det Dramatiske Selskab 2024 | utformet av MJAS.