Måker over Sorrento

av Hugh Hastings

I 1953 satte Det Dramatiske Selskab opp Hugh Hastings skuespill «Måker over Sorrento». Stykket ble oppført syv ganger, hvorav en på Gimlemoen og en på Kjevik.

Scenebildet var det samme i alle de tre aktene, en messe med fire køyer og «pin-up-bilder» på veggene. Interiøret hadde Gunvald Husa ansvaret for, og Julius Hougen stod for instruksjonen. «Bak scenen» gjorde Lilla Løvaas, Elisabeth Sørensen og Aaslaug Dietrichson en stor jobb. Skuespillerne var Ole Kristian Strøm, Gunvald Husa, Kjell Midtun, Jørgen Skjeie, Ole Christian Vercoe, O. Osland, Haldor Herlofsen, Helge Hodne og Arne Grønningsæter. På bildet ser vi også scenemester Johan Pedersen midt i bakerste rekke, og sminkør Sven Sandstrøm sittende foran til venstre.

Foto via Det Dramatiske Selskab

Et herlig glimt fra forestillingen «Måker over Sorrento» av Hugh Hastings som Dramatiske oppførte i 1954.

Det var bare menn på scenen, og stykket handlet om en håndfull mannfolk, offiserer og menige, som var isolert på en holme i havet for å utføre farlige og hemmelige eksperimenter. En landsforvisning skapte problemer mellom offiserer og mannskaper, og diskusjonene foregikk i et kraftig sjømannsspråk. Forestillingen som Julius Hougen hadde instruert, fikk fantastisk god omtale og ble spilt syv ganger.

Foto via Det Dramatiske Selskab   

Copyright © Det Dramatiske Selskab 2024 | utformet av MJAS.