Neville´s island

- av tim firth

Det er historien om fire forretningsmenn som er sendt av gårde på en teambuilding-øvelse i Lake District. De klarer å bli de første som noen gang ble skipbrudne på en øy i Derwentwater. (se bildet)

Forretningsmennenes patetiske kamp for å bli reddet forstyrres av deres egen manglende evne til å samarbeide, sammen med det moderne menneskes naturlige problemer med å overkomme villmarkens prøvelser.

Utilstrekkeligheten deres vises tydelig i en serie med katastrofer og det som skulle ha vært en samlende øvelse vendes til en gjørmete, blodig kamp for å overleve.

De skipbrudne mellomlederne er:
Neville – gruppens valgte kaptein som allerede til første post viser sin utilstrekkelighet ved å lede dem tillitsfulgt i akkurat motsatt retning
Gordon – innesluttet og misfornøyd fra starten av gir han til beste lattervekkende sarkasmer som vil bli husket lenge etter teppefall
Angus – en halvsprø taper som ser ut til å kjøpt opp det som finnes av villmarksutstyr til en liten tur i heia
Roy – nyfrelst har han nettopp vendt tilbake til arbeidet etter et langvarig sammenbrudd
 
Vi tør våge påstanden at teambuilding aldri blir de samme etter dette

Det Dramatiske Selskab setter opp dette stykket 8. november 2001.
Til oppsetningen har vi hentet inn en engelsk regissør, Adam Levine, som skulle kjenne de britiske understatements like godt som sin egen bukslomme.

Rollebesetningen

Neville – Ole Martin Kyllo
Gordon – Øystein Carlsen
Angus – Johannes Riiser Echholt
Roy – Per Kullerud

Neville’s Island» er et fristende stykke: ondskapsfullt morsomt forlater det det genuiene dramaet. Det har 4 godt dokumenterte og innholdsrike karakter-roller; ingen fire-bokstavers-ord eller nakenhet – hvis da ikke noen mister et håndkle ved et uhell i omkledningsscenen.

Likevel, stykket har mange utfordringer: vann på scenen, et utall spesial-effekter og noen helt uvanlige rekvisitter.

en komedie i tykk tåke 

– skrevet av Tim Firth

Copyright © Det Dramatiske Selskab 2024 | utformet av MJAS.