Den store fellesbasaren på turné

sørlandet i 100

I 2002 feiret Sørlandet hundre år som landsdel. Agder-fylkene hadde da en omfattende markering, ni måneder til ende. Arrangementet ble kalt Sørlandet i 100. 

Det ble gjennomført en rekke kulturarrangement og mye festivitas.
Og Det Dramatiske Selskab dro på turné til de mer eller mindre indre bygder med Den Store Fellesbasaren.

– en musikalske fruktkurv i to akter

Vafler og kaffi
Åresalg 
Gild musikk

Det Dramatiske Selskab kom
Jens Olai Justvik kom
Steinar og Einar Leif kom

Og du….

Klikk her og se hvem som var med

Litt promotion tekst:

«Endelig skal revysuksessen om den sørlandske bedehusbasaren ut på turne. Den ble som noen kanskje husker spilt for utsolgte hus under De internasjonale kirkefestspillene i 1999 og 2000 – men da bare i Kristiansand. Nå skal Mandal, Vennesla, Grimstad og Birkeland få møte Einar Leif, mannskoret Øya, barnekoret Smørblomsten, uteseilerne Gunda Gry og Kurt med venner.

Vaffelduften og åresalget ligger formelig bare og venter på folket. Fruktkurven, løperen og kleshengeren for ikke å glemme kringla er snart klar til å bli hentet av de lykkelige og enda uvitende vinnerne.

Kan hende blir det nettopp din kveld en av disse mørke høstkveldene når denne spillesugne forsamlingen fra Det Dramatiske Selskab i Kristiansand, operasanger Jens Olai Justvik – i følge med glade barn og et frodig orkester under ledelse av basarens komponist Asbjørn Arntsen ankommer for å spre litt godartet humor og en varm karikering av miljøet rundt det sørlandske basarliv.

Og gjett om det blir åresalg?!

Vi er overbevist om at dette vil avstedkomme gjenkjennende blikk og gode minner fra den frodige sørlandske bedehuskultur i fortid og muligens litt i nåtid.

Revyen er skrevet av Asbjørn Arntsen, Pål Repstad og Petter Hangeland som alle er tilknyttet Høgskolen i Agder. Og musikalrevyen er blitt til gjennom mange års fartstid i det sørlandske bedehusliv enten helt fra innersiden eller obseverende fra benkeradene.

‘Sørlandet i hundre’ er teknisk arrangør for basarene i nært samarbeid med de respektive spillestedene»

IMG_0341

Oversikt over spillesteder.

Klikk på navnet og finn bilder fra forestillingen.

Vennesla
Venneslahallen lørdag 12.10

 

Mandal
Den gamle Turnhallen fredag 25.10

 

Grimstad
Imåshallen torsdag 31.10 og  fredag 1.nov

 

Birkeland
Birkeland Folkehøgskole torsdag 07.11 og fredag 08.11

 

Koordinator: 

Sørlandet i 100 v/Wenche Flaa Eieland

 

Copyright © Det Dramatiske Selskab 2024 | utformet av MJAS.